Samen vieren we de coöperatie!

Zaterdag 2 juli vindt de Internationale Dag van de Coöperatie plaats. Deze dag wordt jaarlijks gevierd op de eerste zaterdag van juli. Deze viering heeft als doel om de bewustwording over coöperaties te vergroten, en de doelstellingen van de Verenigde Naties en de internationale coöperatieve beweging te benadrukken. Daarnaast helpt deze dag om de bijdragen van coöperaties zichtbaar te maken.

Dit jaar is het thema: Coöperaties bouwen aan een betere wereld.

Deze bijzondere dag is een mooi moment om samen met u de coöperatie in de spotlight te zetten! Net als vorig jaar zal NCR op en rond 2 juli extra aandacht besteden aan het coöperatief ondernemerschap en welke functie coöperaties maatschappelijk innemen.

Wat gaan we doen?

NCR wil samen met u, onze leden, de bekendheid van coöperaties vergroten in de samenleving. Door het collectief uitdragen van de coöperatieve boodschap kunnen we gezamenlijk zelfs 25 miljoen leden bereiken. Samen vergroten we de bekendheid over coöperatief ondernemen en wordt de onderkenning van de specifieke waarden vergroot. Viert u deze dag met ons mee?

Vorig jaar heeft NCR diverse communicatiemiddelen ontwikkeld, zoals infographics, een filmpje en portretten van coöperaties. Deze items kunnen nog steeds gebruikt worden om de coöperatie gezamenlijk te vieren! Hieronder vindt u de verschillende middelen.


NCR-Toolkit-Illustraties-_V2Toolkit voor coöperaties

Door het collectief uitdragen van de coöperatieve boodschap kunnen we gezamenlijk de bekendheid over coöperatief ondernemen vergoten. Doet u mee?

In de toolkit vindt u diverse communicatiemiddelen om te gebruiken op en rond zaterdag 2 juli.

naartoolkit


NCR toolkit illustratie van houtbewerkersPortretten

Coöperaties bestaan er in alle soorten en maten. Maar hoe werkt nou een coöperatie? Wij hebben verschillende portretten gemaakt van mensen die werken bij coöperaties. Ook komt uitgebreid de maatschappelijke functie van een coöperaties aan bod, want samen bouwen we aan een betere wereld!

Button portretten