Over NCR

NCR is de vereniging van en voor coöperaties in Nederland. Wij geloven in de kracht van de coöperatie en benutten die in het belang van onze leden. Samen versterken we het coöperatief ondernemerschap in Nederland. Dat doen we door kennis te ontwikkelen en te delen. En door de mensen van de coöperaties te verbinden. Zo helpen we onze leden om gezamenlijk meer profijt te halen uit hun coöperatieve identiteit en in te spelen op nieuwe kansen en uitdagingen. Op de pagina Wat is NCR kunt u meer lezen over onze speerpunten, zie ook het ledenoverzicht, en de informatie over bestuursledenmedewerkers en partnerorganisaties van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR).

NCR is in 1934 opgericht voor en door coöperaties uit vooral de agrarische sector, en door verbruikscoöperaties. Daar ligt dus onze oorsprong. Inmiddels heeft NCR ook veel leden uit andere sectoren, zoals de verzekeringsbranche, transport&logistiek, zorg en energie.

In het NCR Jaarverslag 2016 kunt u meer lezen over kenniscentrum en platform NCR en over NCR-activiteiten. Sinds onze verhuizing naar Houten bieden we NCR-leden de mogelijkheid om kleinschalige bijeenkomsten bij NCR te organiseren.