Over NCR

NCR is de vereniging van en voor coöperaties in Nederland. Wij geloven in de kracht van de coöperatie en benutten die in het belang van onze leden. Samen versterken we het coöperatief ondernemerschap in Nederland. Dat doen we door kennis te ontwikkelen en te delen. En door de mensen van de coöperaties te verbinden. Zo helpen we onze leden om gezamenlijk meer profijt te halen uit hun coöperatieve identiteit en in te spelen op nieuwe kansen en uitdagingen. Op de pagina Wat is NCR kunt u meer lezen over onze speerpunten, zie ook het ledenoverzicht, en de informatie over bestuursledenmedewerkers en partnerorganisaties van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR).

NCR is in 1934 opgericht voor en door coöperaties uit vooral de agrarische sector, en door verbruikscoöperaties. Daar ligt dus onze oorsprong. Inmiddels heeft NCR ook veel leden uit andere sectoren, zoals de verzekeringsbranche, transport&logistiek, zorg en energie. Door lid te worden van NCR krijgt u toegang tot het kenniscentrum en platform van coöperaties en wordt de lobby en belangenbehartiging namens de coöperaties nog krachtiger.

In het NCR Jaarverslag 2018 kunt u meer lezen over kenniscentrum en platform NCR en over NCR-activiteiten. We bieden NCR-leden de mogelijkheid om kleinschalige bijeenkomsten in 't Praathuys bij NCR te organiseren.