Lees verder

Deze driedaagse training geeft u kennis, vaardigheden en instrumenten om uw rol als voorzitter in een coöperatie met een eigen stijl te vervullen.

INFORMATIE

De training neemt u mee in wat er zoal van een voorzitter verwacht mag worden. Met een aantal van deze ‘rollen’ van een voorzitter gaat u in de training concreet aan de slag. U krijgt vaardigheden uitgelegd die u ter plekke oefent en waarop u feed back krijgt van de docenten en van uw mede-cursisten. Doordat u eigen voorbeelden meeneemt en hiermee oefent sluit de training maximaal aan op uw eigen leerbehoefte. De training bestaat uit drie  trainingsdagen. Vooraf wordt een intakegesprek gevoerd om uw leerbehoeften te vernemen. Op basis hiervan stellen de docenten het programma samen. De docenten zijn Jorrit Jorritsma (zeer ervaren voorzitter bij verschillende coöperaties) en Frank Molenaar (toptrainer in verbale technieken).

ONDERWERPEN
  • De governance van een coöperatie en uw positie hierin
  • Verschillende overleg-, gespreks- en vergadervormen
  • Effectief een vergadering voorbereiden en leiden
  • Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekke
  • Kort en bondig presenteren van de coöperatie naar buiten toe
  • Andere onderwerpen, naar wens van de groep
DOELGROEP

De training is bedoeld voor iedereen die in een coöperatie een voorzittersfunctie vervult of gaat vervullen en daar beter in wil worden. Bijvoorbeeld in het bestuur, in de raad van commissarissen, in de ledenraad, een districtsraad of in een commissie.

Data

Dag 1 – 17 mei 2021
Dag 2 – 14 juni 2021
Dag 3 –in overleg met de groep

Programmablad

🡇 Inschrijven kan via het formulier hieronder.🡇

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Bart van Leerdam (coördinator NCR Coöperatie Academie) of Dorien Groen (office manager) 

Deze cursus is inclusief lunch. heeft u dieetwensen? Laat het ons bij inschrijving weten.