Lees verder

In drie bijeenkomsten wisselt u in een informele setting van gedachten met andere bestuursondersteuners en externe specialisten om u meer handvatten te bieden in uw rol van bestuursondersteuner bij een coöperatie.

ONDERWERPEN

  • Het ‘ambacht’ van Bestuursondersteuners: hoe speel je met de driehoek van bestuur, toezicht en zeggenschap?
  • Integriteit in de coöperatie. Wat is de rol van de Bestuursondersteuner en hoe vul je die in?
  • Loyaliteit aan bestuur of bedrijf? Spanning tussen wat de coöperatie vraagt en de wensen van de hiërarchische leidinggevende.
  • Het kennen van je eigen gedragsvoorkeuren en het ‘lezen’ van de voorkeuren van anderen, en dit effectief in het werk inzetten.
  • Naast deze onderwerpen kent het programma veel ruimte voor andere onderwerpen en inbreng van eigen casussen.

DOELGROEP

De Peergroup Bestuursondersteuners is bedoeld voor iedereen die een coördinerende en adviserende rol heeft bij bestuurlijke organen van een coöperatie. Denk hierbij aan de ledenraad, het bestuur, RvC/RvT, de ledenvergadering, districten, jongerenraden of coöperatiecommissies.

INFORMATIE

Bestuursondersteuners functioneren meestal op de achtergrond, horen en zien veel en kunnen zeer invloedrijk zijn op de processen en het beleid van de coöperatie. In de praktijk werken de meeste Bestuursondersteuners redelijk solo en moeten ze zelf het wiel uitvinden. In de Peergroup Bestuursondersteuners brengen we deze professionals bijeen om van elkaar en van experts te leren. Onderlinge uitwisseling, inbreng van eigen casussen, externe sprekers: het zit er allemaal in.

De deelnemers van deze Peergroup treden toe toe de alumnigroep van deze cursus, met jaarlijks tenminste één intervisie- en netwerkbijeenkomst op locatie bij een NCR-lid.

DATA EN TIJD

Dag 1: woensdag 22 maart 2023
Dag 2: woensdag 7 juni 2023
Dag 3: woensdag 4 oktober 2023

Alle dagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur en inclusief lunch. Dieetwensen kunt u aangeven op het inschrijfformulier.

PROGRAMMABLAD

Inschrijven kan via het formulier hieronder.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Bart van Leerdam (coördinator NCR Coöperatie Academie).

Kijk hier voor ons totale cursusaanbod.