Lees verder

In vier bijeenkomsten wisselt u in een informele setting van gedachten met vakgenoten en externe sprekers om u meer handvatten te bieden in uw rol van Bestuursondersteuner bij een coöperatie.

Onderwerpen
  • Het ‘ambacht’ van Bestuursondersteuner: hoe speel je met de driehoek van bestuur, toezicht en zeggenschap?
  • Integriteit in de coöperatie. Wat is de rol van de Bestuursondersteuner en hoe vul je die in?
  • Loyaliteit aan bestuur of bedrijf? Spanning tussen wat de coöperatie vraagt en de wensen van de hiërarchische leidinggevende.
  • Naast deze onderwerpen kent het programma veel ruimte voor andere onderwerpen en inbreng van eigen casussen.
Doelgroep

De Peergroup Bestuursondersteuners is bedoeld voor iedereen die een coördinerende en adviserende rol heeft bij bestuurlijke organen van een coöperatie. Denk hierbij aan de ledenraad, het bestuur, RvC/RvT, de ledenvergadering, districten, jongerenraden of  coöperatiecommissies.

Informatie

Bestuursondersteuners functioneren meestal op de achtergrond, horen en zien veel en kunnen zeer invloedrijk zijn op de processen en het beleid van de coöperatie. In de praktijk werken de meeste Bestuursondersteuners redelijk solo en moeten ze zelf het wiel uitvinden. In de Peergroup Bestuursondersteuners brengen we deze professionals bijeen om van elkaar en van experts te leren. Onderlinge uitwisseling, inbreng van eigen casussen, externe sprekers: het zit er allemaal in. We gaan in vier bijeenkomsten de diepte in: drie keer in het Huis van de Coöperatie in Houten en één keer tijdens een excursie met een afsluitend diner.

Data

Dag 1:  donderdag 25 juni 2020
Dag 2: donderdag 17 september 2020
Dag 3: maandag 26 oktober 2020
Reservedag: donderdag 5 november 2020

 


Deze Peergroup is volgeboekt. In 2021 wordt er een nieuwe editie aangeboden.
Kijk in de agenda voor meer informatie.