Lees verder

DOEL

Peergroeps zijn intervisiebijeenkomsten waarbij u samen met andere bestuurders en -functionarissen coöperatieve thema’s bespreekt en onder leiding van een externe expert verder verdiept. In vier bijeenkomsten gaat u in een vertrouwelijke en veilige setting in gesprek met mensen met vergelijkbare verantwoordelijkheden over thema’s die u als coöperatieve leider bezighouden. De opzet staat garant voor een uitbreiding van uw netwerk met ‘Peers’ in andere coöperaties.

INFORMATIE

Hebben anderen dezelfde bestuurlijke vraagstukken als ik? Hoe deel ik coöperatief gedachtegoed met leden en in de organisatie? Hoe geef ik vorm aan coöperatief leiderschap? Hoe ga ik om met ethische vraagstukken? Vragen die bij veel bestuurders, commissarissen, directeuren en senior managers van coöperaties leven. Vragen die geen eendimensionele oplossingen kennen. Vragen die het verdienen om ‘beschouwd’ te worden en van verschillende kanten te worden aangevlogen. In alle rust, maar ook met de tempo-eisen van vandaag: niet stilstaan, maar doorpakken.

Dat doen we in vier bijeenkomsten, onder leiding van Marijke Flamman, senior-coöperatieadviseur bij NCR. Vaste onderdelen zijn een gastcollege van een top expert op het dagthema en het in intervisievorm uitdiepen van een bijbehorend vraagstuk van één van de deelnemers.

ONDERWERPEN

  • Coöperatieve Governance | prof. Rienk Goodijk
  • Organisatiedynamiek | prof. Gerda van Dijk
  • Integriteit en ethische vraagstukken | Julien Topal
  • Coöperatief leiderschap | prof. Freek Peters

DOELGROEP

Deze Peergroup is bedoeld voor coöperatieve leiders: ervaren topbestuurders en -functionarissen in coöperaties. Dit zowel in een executieve als non-executieve rol, en zowel aan de kant van de coöperatieve vereniging als die van het coöperatieve bedrijf.

DATA EN TIJDEN

Dag 1 – woensdag 29 maart 2023
Dag 2 – woensdag 10 mei 2023
Dag 3 – woensdag 4 oktober 2023
Dag 4 – woensdag 22 november 2023

Alle dagen vinden plaats va 10.00 uur tot 17.00 uur. Lunch is inbegrepen. Locatie voor deze training is Kasteel Groeneveld in Baarn.

PROGRAMMABLAD

U kunt zich hieronder inschrijven via het inschrijfformulier.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Bart van Leerdam (coördinator NCR Coöperatie Academie).

Deze cursus is inclusief lunch. Dieetwensen? Laat het ons bij uw inschrijving weten!
Kijk hier voor onze andere peergroups.