Lees verder

Hebben anderen dezelfde bestuurlijke vraagstukken als ik? Hoe deel je coöperatief gedachtengoed met leden en in je organisatie? Hoe geef ik vorm aan coöperatief leiderschap? Wat zijn de essenties van macht en invloed in coöperatieve governance? Hoe ziet mijn coöperatie er in de toekomst uit?

Vragen die bij veel bestuurders, commissarissen, directeuren en senior management van coöperaties leven. Vragen die geen eendimensionale oplossingen kennen. Vragen die het verdienen om ‘beschouwd’ te worden. In alle rust maar ook met de tempo-eisen van vandaag: boter bij de vis.

NCR Peer Groups

In 2020 biedt NCR u de mogelijkheid om in intervisie met mensen met vergelijkbare verantwoordelijkheden verdere verdieping te vinden op thema’s die u in de dagelijkse praktijk van de coöperatieve leider bezig houden.

Bestuurders/commissarissen – Directie en senior management

Er gaan in februari twee kleine groepen van start. Een groep met ‘gekozen’ bestuurders/commissarissen (interne en externe). En een groep met directieleden en senior management. Beide groepen doorlopen een eigen programma van vier bijeenkomsten, voorafgegaan door een gezamenlijke reflectie van bestuurders, commissarissen, directieleden en senior management over organisatiedynamiek.

Educatie leidt tot innovatie

Al sinds de Rochdale Pioneers is vorming en opleiding één van de vaste principes (ICA 5). Inmiddels is duidelijk dat er een sterke relatie bestaat tussen coöperatieve educatie en coöperatieve ontwikkeling en innovatie. Stil zitten is geen optie. Zeker niet in een turbulente tijd die met economische schommelingen, democratische ontworteling en hevige concurrentie wordt geconfronteerd.

Een gezonde ondernemingsleiding erkent dit en geeft het goede voorbeeld door zelf actief bij te dragen en deel te nemen aan bijvoorbeeld intervisiesessies.

Werkwijze
 • Per bijeenkomst wordt het onderwerp voorbereid door één of twee van de deelnemers.
 • Zij houden een korte uiteenzetting over de wijze waarop het betreffende thema of de betreffende vraag hen bezighoudt.
 • De andere deelnemers reflecteren op de vraagstelling. Telkens via een andere intervisie-methodiek die door de NCR-coördinator wordt aangereikt.
 • Per bijeenkomst zal een deskundige een gastcollege geven ter verdieping van het thema.
 • De toon van de bijeenkomsten is positief constructief: we werken vanuit een opbouwend perspectief.
 • Het spreekt voor zich dat de bijeenkomsten in een besloten context plaatsvinden en dat de gedeelde informatie vertrouwelijk wordt behandeld.
 • Goede catering is randvoorwaardelijk voor goede denkprocessen!
 • De serie wordt begeleid door een senior adviseur van NCR die ook buiten de bijeenkomsten bereikbaar is voor overleg.
Thema’s 2020
 1. Organisatiedynamiek
 2. Coöperatieve governance
 3. Zomerexcursie
 4. Integriteit
 5. Coöperatief leiderschap
Meer informatie

Download voor meer informatie (waaronder het programma en de gastsprekers) de bijgevoegde brochure of neem contact op met Bart van Leerdam.


Inschrijven kan via Dorien Groen, Office Manager van NCR

De kosten voor deelname aan de NCR Peer Group bijeenkomsten in 2020 bedragen € 2.490,- excl. BTW per persoon. Lunches en diners inbegrepen.

Startdatum: 12 februari 2020 (gezamenlijke start beide groepen)

Locatie: midden van het land.