Lees verder

In deze eendaagse cursus krijgt u bagage mee om met zelfvertrouwen en trefzeker te functioneren in de Ledenraad van uw coöperatie

Mogelijke onderwerpen – in overleg vast te stellen
  • De ‘governance’ van coöperaties en de varianten daarin
  • Het betrekken van leden bij en voor uw werk in de Ledenraad
  • Omgang van de Ledenraad met de directie, bestuur en Raad van Commissarissen
  • Gebruiken en ‘spelregels’ in de ledenraadvergadering
Doelgroep

De cursus is voor Ledenraadsleden die meer uit hun lidmaatschap van de Ledenraad willen halen. Bij voorkeur heeft u de Basiscursus Coöperatie al gevolgd of een interne introductie van uw eigen coöperatie. De Incompany cursus wordt vaak toegepast om de hele Ledenraad in één keer op een gelijk kennisniveau te brengen.

Informatie

Als u eenmaal in de Ledenraad zit, hoe gedraagt u zich dan? Hoeveel informatie heeft u nodig om goed te kunnen functioneren en waar haalt u die vandaan? Waarover gaat de Ledenraad wél of juist niet? Wat moet u doen met signalen van leden en hoe betrekt u ze bij uw werk? Zomaar wat vragen die veel Ledenraadsleden zich  stellen. In deze cursus leert u hoe de Ledenraad zich verhoudt tot de andere organen van de coöperatie. Verder verdiept u zich in de gebruiken van een ledenraadsvergadering en vormt u een beeld hoe u daarin het beste tot uw recht kunt komen. De cursus is interactief en staat bol van voorbeelden, aangereikt door de docent, door uzelf en door medecursisten van andere coöperaties. Docent is één van de gespecialiseerde coöperatieadviseurs van NCR. De cursus wordt op maat van uw coöperatie gegeven, zodat wordt ingespeeld op de context en de onderwerpen van uw eigen coöperatie.

Programmablad

 


De aangegeven kosten zijn exclusief locatie- en  consumptiekosten en exclusief 21% BTW