Opleidingen

Wij delen graag onze kennis met anderen. Daarom organiseert NCR verschillende opleidingen en trainingen voor iedereen die betrokken is bij een coöperatie.

De NCR Basiscursus Coöperatie is een cursus die drie keer per jaar gehouden wordt en is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers en bestuurders op alle niveaus. Bij deze eendaagse cursus komen alle beginselen van een coöperatie aan bod. Zo worden de meer technische onderwerpen zoals bestuursmodellen en financieringsvormen besproken, maar ook de vraagstukken zoals de waarde van de coöperatie en ledenbetrokkenheid.

De NCR Co-op Game is een serious management game. In teamverband krijgen de deelnemers de uitdaging om in de rol van bestuurder een startende coöperatieve onderneming succesvol te maken. U moet keuzes maken over de voorzitter van het bestuur, de strategie en het bestemmen van de winst. Het is een workshop over coöperatieve strategische dilemma's waarin alle deelnemers actief participeren.

  • Incompany training

Een incompany training of cursus van NCR is op maat gemaakt en aangepast aan de actualiteit. Door kennisuitwisseling en onderlinge discussie verdiepen de deelnemers zich in specifieke thema's.

De NCR Coöperatie Academie is in het najaar van 2015 gestart met een diversiteit aan opleidingen voor ledenraadsleden, bestuurders en commissarissen van coöperaties. Avicenna Academie voor Leiderschap geeft samen met NCR de Academie inhoudelijk vorm en organiseert de opleidingen. Het programma bestaat uit 11 nieuwe opleidingen. NCR wil met dit initiatief haar leden ondersteunen bij de verdere professionalisering van bestuurders en toezichthouders. Het aanbod bestaat uit thematische compacte cursussen voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden.

Contact

Mocht u meer informatie willen hebben over opleidingen en trainingen van NCR, dan kunt u altijd contact met ons opnemen door een email te sturen of telefonisch: 
E: ncr@cooperatie.nl 
T: 030-2840490