Lees verder
Zuiderhuis, het assurantiebedrijf van Voergroep Zuid, gaat per 1 januari 2022 fuseren met branchegenoot Rivez. “Hiermee ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland dat de potentie heeft om verder door te groeien”, aldus algemeen directeur Ronald van de Ven van Voergroep Zuid. “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Hiermee leggen we een stevig fundament onder onze strategische plannen om de veevoeractiviteiten van Voergroep Zuid in Nederland en België verder uit te bouwen.”

Beide bedrijven zijn financiële dienstverleners op het gebied van assurantiën, hypotheken en pensioenen. De werkgebieden en de portefeuilles sluiten perfect op elkaar aan. Waar Zuiderhuis kantoren heeft in Weert, Deurne, Horn en Roermond, heeft Rivez kantoren in Helmond, Venlo en Veghel. De nieuwe combinatie is goed voor ruim EUR 20 miljoen omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers. De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM.

Zuiderhuis

Zuiderhuis is al meer dan 100 jaar een belangrijk onderdeel van Voergroep Zuid, het grootste mengvoerbedrijf van Zuid Nederland. Op het gebied van verzekeringen en financieel advies is Zuiderhuis een begrip in haar werkgebied. Een innovatief bedrijf dat sterk is in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en bekend staat om haar persoonlijke klantbenadering.

Roel Driessen, directeur van Zuiderhuis en beoogd algemeen directeur van het nieuwe fusiebedrijf, kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. “Door samen te werken kunnen we onze klanten nog beter bedienen met meer specialistische kennis en een breder productenpakket. Via verdere digitalisering gaan we onze efficiency en klantbediening verder verbeteren. Bovendien zijn we samen in staat om sneller te groeien in een competitieve markt. Deze lokale krachtenbundeling biedt volop perspectief voor klanten, medewerkers en aandeelhouders.”

Rivez

Rivez is in 1997 opgericht en is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. Rivez heeft een sterkte marktpositie opgebouwd in het verzekeren van woningcorporaties en commercieel vastgoed. De afgelopen jaren versterkte Rivez zich middels overnames van diverse assurantiebedrijven, telkens met behoud van hun regionale identiteit.

Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met het samen gaan en vinden de samenwerking in Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg een schot in de roos. Dit leidt tot extra groei. Ook op het gebied van management en specialistische kennis vullen we elkaar perfect aan.”

Söderberg & Partners

Om haar groeistrategie te versnellen is Rivez in 2019 een partnership aangegaan met het Zweedse Söderberg & Partners. “De fusie van Rivez met Zuiderhuis past perfect in de strategie van Söderberg & Partners om een sterke lokale positie op te bouwen in de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële-adviesmarkt”, zegt Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland. “Zowel onze bestaande partner Rivez als Zuiderhuis zagen zelf de voordelen van de gecombineerde regiodekking en daar staan wij volledig achter. De ervaring, kracht en capaciteit die we hiermee behalen biedt mooie kansen.”