Lees verder
Binnen 2 dagen hebben leden van NCR-lid Odin ruim € 550.000 bijeengebracht in het kortlopende voorraadfonds van de biologische foodcoop. Het fonds, dat opende op donderdagavond 18 juli, is op zaterdagavond 20 juli gesloten omdat er toen al voldoende geld was opgehaald voor de financiering van de uitbreiding van het groothandelsassortiment van de coöperatie.

“Wauw! We voelen ons hierdoor super gesteund. We weten dat veel mensen achter onze idealen staan, maar we hadden niet verwacht dat we middenin de zomer zoveel support zouden krijgen”, zegt Merle Koomans van den Dries (directeur Odin). “We krijgen nog steeds aanmeldingen. Daar moeten we helaas nee tegen zeggen. Maar er komen in de toekomst ongetwijfeld weer nieuwe projecten voorbij waarbij we de steun van onze leden, in welke vorm dan ook, goed kunnen gebruiken.”

Vanwege een toenemende vraag van groothandelsklanten gaat Odin ruim 1.000 nieuwe biologische en biodynamische producten in het assortiment opnemen. Odin heeft haar 8.900 leden gevraagd een deel van de nieuwe voorraad te financieren. Memberfunding vormt een belangrijk onderdeel van het Odin foodcoop model. Met deze vorm van financiering kunnen leden rechtstreeks bijdragen aan een eerlijke en duurzame voedselketen. Daarnaast wordt Odin hierdoor minder afhankelijk van banken.