Lees verder
Op donderdag 21 april vond het Symposium ‘Van data naar echte meerwaarde’ plaats bij Innstyle in Maarssen. Academisch directeur van JADS, Ronald Buijsse, nam ons mee in het verhaal over AI en Data Science. Ook verschillende leden van NCR deelden hun praktijkverhalen over het inzetten van data binnen hun coöperatie.

Het symposium stond dit keer in het teken van data. Hoe zet je data in binnen coöperaties? Welke drempels bestaan er bij mensen om data met elkaar te delen? Maar ook, hoe krijg je leden mee in het uitwisselen van data met elkaar?

Spreker Ronald Buijsse nam het publiek mee in het verhaal over wat data precies is, wat je er als coöperatie mee kunt en gaf aansluitend een aantal voorbeelden uit de praktijk. Onder leiding van Rob Donker gingen NCR-leden Jeroen de Schutter (CAV Agrotheek) en Jet de Rantiz (SURF) met elkaar in gesprek over het gebruik van data binnen hun eigen coöperatie en hoe je hier op een veilige manier mee omgaat. Hoe houdt je de regie in handen wat betreft de bescherming van data binnen de coöperatie? Wat doe je met de data wanneer een lid besluit het lidmaatschap te beëindigen? En ook, wat kun je er allemaal mee? De antwoorden op deze vragen kwamen aan bod. Ook schoof Sener Celik van JoinData aan om zijn ervaringen en kennis te delen.

Het was een interactieve setting waar vragen werden gesteld en het publiek werd uitgedaagd om mee te denken. We sloten de middag af met een netwerkborrel. Wij bedanken iedereen voor de komst en hopen jullie binnenkort weer te mogen ontvangen tijdens één van onze volgende bijeenkomsten.

Een uitgebreider verslag van het symposium is te lezen in de Coöperatie van juni.