Lees verder
Op donderdagmiddag 7 oktober vond het Symposium over financiering van de coöperatie plaats bij Fort de Batterijen in Nieuwegein. In de afgelopen maanden heeft NCR extra aandacht besteed aan de vraagstukken van coöperatieve financiering. Tijdens dit symposium werd hier dieper op ingegaan.

Het symposium ging dit keer over de meer harde kant van de coöperatie: ledenfinanciering. Een onderwerp waarover NCR regelmatig vragen krijgt; bijvoorbeeld over vermogen op naam, de aandachtspunten en ook de invloed op de ledenbetrokkenheid. Onder leiding van coöperatie adviseur Marijke Flamman werden al deze vragen besproken.

NCR-leden Stefan van Vliet, Growers United (afzetcoöperatie met 100% leveringsplicht voor leden) en Herman Rutten, Vitelia (leverancier van mengvoer, verzekeraar) deelden ervaringen over hun keuzes en ervaringen bij het introduceren van vermogen op naam. Het waarom, hoe en wat heeft het opgeleverd.

Advocaat/specialist WFT Ella van Kranenburg ging in op de do’s en don’ts van toezicht op ledenfinanciering. Zij vertelde over de Wet Financieel Toezicht, de prospectusplicht en andere aandachtspunten die vanuit de wet en de toezichthouders AFM en DNB van belang zijn. Daarna was er ruimte voor vragen. Het symposium werd afgesloten met een netwerkborrel. Wij danken alle deelnemers en sprekers voor hun input en aanwezigheid.

In het december nummer van de Coöperatie kunt u een uitgebreid verslag van het symposium terugvinden.