Lees verder
Op maandag 24 juni organiseerden NCR en de NVTZ (Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn) een netwerksymposium rondom het thema ‘governance van de coöperatie’.

De coöperatie wint aan populariteit in de zorg. Zowel burgers die zelf zorginitiatieven starten als zorgprofessionals verenigen zich steeds vaker in deze rechtsvorm. Ook wordt het coöperatieve gedachtegoed steeds vaker omarmd door verschillende belanghebbende partijen die met elkaar willen samenwerken. Dit was de aanleiding om een symposium te organiseren!

Governance in de praktijk

Op het bijzondere kantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem kwamen ongeveer 80 deelnemers samen om zich te laten informeren en inspireren. Prof. dr. ir. Rienk Goodijk deelde de nieuwste inzichten rond goed bestuur en toezicht, professioneel handelen en governance. Vervolgens vertelde Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waarom zij kozen voor de coöperatie en hoe de verschillende stakeholders ieder vanuit hun rol bijdragen aan het realiseren van de missie.

In het middagprogramma vonden drie interactieve deelsessies plaats.

Via de link naast dit bericht leest u meer over deze dag en kunt u de presentaties bekijken.