Lees verder
In Nederland voeren 5 zelfstandige ondernemingen in de brandstof- en smeeroliebranche de AVIA-licentie, te weten Achilles Brandstoffen Maatschappij, Marees & Kistenmaker, SO Retail, Vollenhoven Olie en Weghorst Oliko Retail B.V. Samen vormen deze bedrijven AVIA Nederland.

Susan Kuijpers_AVIAKuijpers was na haar studie Bedrijfswetenschappen werkzaam bij IG&H Consulting en Essent, waar zij in diverse strategische en commerciële rollen ervaring opdeed in retail, energie en verduurzaming. Haar laatste functie was Head of Category Management Energy+ bij Essent. Een van de doelstellingen van Kuijpers bij AVIA is om samen met de leden de positie van de coöperatie verder te versterken. De snel veranderende brandstofmarkt biedt kansen en uitdagingen om in te spelen op domeinen als marketing, digitalisering en de energietransitie.

AVIA is, naar eigen zeggen, de snelstgroeiende coöperatie voor brandstoffen en het tweede merk als het om locatiedichtheid gaat. De coöperatie beheert zo’n 365 tankstations in en rond dorpen en langs doorgaande provinciale wegen. Maandelijks bezoeken zo’n 2 miljoen klanten een tankstation van AVIA Nederland.