Lees verder
De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland en CEO Steven van Schilfgaarde zijn een tweede termijn van vier jaar overeengekomen. Tijdens zijn eerste termijn van vier jaar was Van Schilfgaarde eerst anderhalf jaar CFO, waarna benoeming tot CEO volgde.

Jack Goossens, voorzitter Raad van Commissarissen, licht toe: “Vier jaar geleden is Steven bij RFH gestart. Hij heeft zich in die tijd ontwikkeld als boegbeeld van onze coöperatie en leider in de sector. Met name de manier waarop Steven als CEO focus heeft gebracht in de strategie en de coöperatie heeft versterkt is indrukwekkend. Rustig, vertrouwenwekkend en met visie heeft Steven ons gebracht waar we nu staan. In deze turbulente tijden zijn dat de kwaliteiten die van waarde zijn in de top van de organisatie. De Raad van Commissarissen ziet in Steven van Schilfgaarde de man die in staat is om de klus af te maken. Het doet mij goed dat Steven volmondig ja heeft gezegd op onze vraag of hij hier toe bereid is. We kijken uit naar een nieuwe periode van samenwerking en wensen Steven veel succes.”

Steven van Schilfgaarde is blij met het in hem gestelde vertrouwen: “De contractverlenging vindt plaats midden in de grootste crisis die de sierteelt ooit heeft doorgemaakt. Ik mag leiding geven aan een prachtig bedrijf in een geweldige sector. Juist in deze crisis toont de sierteelt veerkracht. We doen er alles aan om zo goed als kan hier uit te komen. Gelijktijdig zetten we vol in op digitalisering en landelijk veilen als voorwaarden voor blijvend succes. Ik kijk uit naar de samenwerking met RvC, Ledenraad en vanzelfsprekend met alle collega’s van Royal FloraHolland. Ook de samenwerking met klanten en andere businesspartners zet ik graag voort. Want alleen samen kunnen we succesvol zijn.”