Lees verder
Stefan Meeusen, CEO van de binnenvaartcoöperatie NPRC, gaat na tien jaar elders op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft Frank Ex, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de NPRC, vrijdag 7 februari bekend gemaakt.

Stefan heeft zich de afgelopen 10 jaar met hart en ziel ingezet voor de NPRC. Sinds zijn aantreden in 2010 heeft hij op gestructureerde wijze de coöperatie als organisatie laten groeien. Daarbij was niet het doel de groei van omzet, maar het toevoegen van waarde in de logistieke keten en het ontwikkelen van kennis binnen de organisatie. Met resultaat: dagelijks varen meer dan 200 schepen voor de NPRC en is de NRPC de 2 na grootste binnenvaartvervoerder van Europa. Er wordt 13 miljoen ton lading per jaar vervoerd over de Europese wateren. Dat succes komt vooral door de innovatieve aanpak op gebied van duurzaamheid, logistiek en digitalisering. Stefan Meeusen heeft in 10 jaar tijd de NPRC getransformeerd tot een organisatie waar medewerkers, ondernemers en klanten in nauwe samenwerking de logistieke keten van de toekomst vormgeven.

De Raad van Commissarissen dankt Stefan voor zijn niet aflatende inzet voor de coöperatie. Voor zijn visie en zijn eigenwijze weg naar voren, altijd naar voren. Voor zijn drang naar innovatie, groei en samenwerking. Hij, een schipperszoon, bleek de schipper die NPRC het afgelopen decennium nodig had. Nu de organisatie dankzij Stefan in ander vaarwater zijn gebracht is het ook tijd voor een nieuwe stuurman. Zijn opvolger wordt binnenkort bekendgemaakt.