Lees verder
Kenmerkend voor de coöperatie is dat deze onderneming van, voor en door de leden is. Door de leden betekent onder andere dat de financiering vanuit de leden plaatsvindt: zelffinanciering. In een ideaal - en eenvoudig - plaatje leggen de leden samen geld bij elkaar voor de start en investeren ze vervolgens weer in de groei van de gezamenlijke onderneming. De praktijk is helaas weerbarstiger. Ledenfinanciering is een belangrijk uitgangspunt maar in de praktijk soms lastig vorm te geven.

Donderdag 7 oktober: Symposium ‘Financiering van de coöperatie’

In de afgelopen maanden heeft NCR extra aandacht besteed aan de vraagstukken van coöperatieve financiering. Tijdens dit symposium gaan we hier dieper op in.

Het symposium vindt plaats bij Fort de Batterijen in Nieuwegein en heeft een gemêleerd programma. NCR-leden (Vitelia en Growers United) vertellen over hun ervaringen met vermogen op naam en ledenbetrokkenheid, Advocaat/specialist WFT Ella van Kranenburg gaat in op de do’s en don’ts van toezicht op ledenfinanciering. Ook is er aandacht voor de financiering van nieuwe initiatieven.

De thema’s van het symposium zijn gestoeld op de feedback van de NCR-leden die hebben deelgenomen aan de enquête over ‘Financiering van de coöperatie’. Afsluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden.

U ontvangt nog een persoonlijke uitnodiging met het volledige programma.
Wilt u deze dag niet missen? Reserveer de datum dan alvast in de agenda: donderdag 7 oktober, tussen 13.00 – 15.00 uur.