Lees verder
Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. De Nederlandse energiecoöperaties komen daarom in actie om hun kennis over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen te delen. Want door slim om te gaan met energie zorgen we ervoor dat niemand te veel betaalt.

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening. Het aantal huishoudens dat hiermee te maken heeft, was al 750.000 en loopt alleen maar op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening worden door heel Nederland heen openbare bijeenkomsten georganiseerd genaamd ‘Samen de winter door’.

19 november bijeenkomsten door heel Nederland met gratis energie-experts om ‘samen de winter door te komen’

Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. De bijeenkomsten zijn een initiatief van alle energiecoöperaties in Nederland, die voor deze crisis de handen ineenslaan. Energiecoöperaties hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies. De bijeenkomsten vinden allemaal tegelijk lokaal plaats op 19 november. Mensen zijn welkom om 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Mensen worden tijdens de bijeenkomsten, die plaatsvinden op 60 locaties verspreid over het land, geholpen met tips, uitleg en een gratis informatiepakket. Hiermee kunnen zij hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. Op deze manier verenigd lokaal zich nationaal om zoveel mogelijk mensen te helpen.