Lees verder
Ruud Knorr is per 1 april benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van Royal FloraHolland. Als CCO is hij tevens lid van het Management Team van Royal FloraHolland.

Ruud Knorr (52 jaar) heeft ruim 25 jaar ervaring in de sierteeltsector. Hij was onder meer Business Unit Manager bij Landgard, Managing Director Veiling Rhein-Maas (2011-2016) en sinds 2017 Divisiedirecteur Retail en Plants en lid van het Executive Committee bij Dutch Flower Group.

Veel kennis en ervaring op het gebied van sierteelt

CEO Steven van Schilfgaarde: “Met de komst van Ruud halen we veel kennis en ervaring op het gebied van de sierteelt in huis. Dat geldt zowel voor de binnenlandse markt als internationaal. Hij kent Royal FloraHolland van binnenuit van zijn tijd als managing director van VRM, onze joint venture met Landgard. Zijn ervaring aan klantzijde, in het centrum van de sierteeltsector, is voor ons van grote waarde bij de implementatie van de strategie. En Ruud brengt in ons MT uiteraard een nieuwe bron van kennis van de sector”. Ruud Knorr: “Het mooie aan de sierteelt is dat er trots en ondernemerschap aanwezig is. Royal FloraHolland neemt daarbinnen van oudsher een unieke positie in. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het versterken van de sierteelt als geheel en Royal FloraHolland in het bijzonder. De emotie die bloemen en planten met zich mee brengen en de technologie die een leidend digitaal ecosysteem mogelijk maakt, vormen voor mij een uitdagende combinatie. Het digitaal ecosysteem maakt het mogelijk om de leidende rol van Nederland binnen de internationale sierteelt te behouden en zelfs uit te bouwen.”

Ruud Knorr is de opvolger van Fedor Hoevenaars, die de rol van CCO de afgelopen periode op interim-basis heeft vervuld. Wij bedanken Fedor voor zijn passie, zijn drive om samen te werken en de wijze waarop hij onze Commerciële organisatie heeft helpen vormgeven.

Yme Pasma vertrekt als Chief Operations Officer

Yme Pasma vertrekt per 1 mei 2020 als Chief Operations Officer (COO) bij Royal FloraHolland. Yme Pasma heeft de afgelopen jaren de operationele performance van RFH op orde gebracht. De doorlooptijden en eindtijden zijn sterk verbeterd. De komende jaren staan in het teken van het implementeren van nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de sierteeltsector, waarmee we onze kwekers ontzorgen en maatwerk leveren voor onze kopers zodat zij kunnen meegroeien met de ontwikkelingen in de markt. Yme heeft met zijn team hiervoor de logistieke strategie ontwikkeld, die de komende jaren wordt geïmplementeerd.

Yme heeft ervoor gekozen zijn carrière elders voort te zetten. De directie van Royal FloraHolland dankt Yme voor zijn bijdrage en vindt het jammer dat hij vertrekt. De werving voor een nieuwe COO is inmiddels in gang gezet.