Lees verder
Prisca Kleijn stopt per 1 mei als directeur van de KAVB. Ze gaat zich volledig richten op haar werkzaamheden als directeur van de Stichting Bloembollenonderzoek en de coördinatie van het onderzoek in de bloembollensector.

De stichting Bloembollenonderzoek is in 2022 opgericht en na de vaststelling van de verbindend verklaring voor onderzoek is de stichting direct gestart met de uitvoering van het onderzoeksprogramma. Komend jaar wordt een belangrijk jaar: “Er gaat steeds meer onderzoek uitgevoerd worden, de stichting moet op de kaart worden gezet en dient verder te worden geprofessionaliseerd. Dit werk vraagt om meer tijdsinzet dan nu beschikbaar is. Met al haar kennis en ervaring is Prisca Kleijn hier de juiste persoon voor en behouden we haar voor onze sector”, aldus KAVB-voorzitter Jaap Bond. Ook het KAVB-Hoofdbestuur is positief over deze invulling.

Geen combinatie

Kleijn zag dat het werk voor de stichting niet te combineren is met het KAVB-directeurschap. “Voor ons bij de KAVB was dat logisch en na 11 jaar als directeur kies ik nu voor iets nieuws”, verklaart Kleijn de stap. “Het is een mooie taak om mee aan de slag te gaan.”

Kleijn is sinds 2011 directeur van de KAVB en vindt dit het juiste moment om te stoppen. “De KAVB staat er als vereniging goed voor en levert met een kleine groep mensen een grote bijdrage aan de toekomst van de bedrijven in de sector”, aldus Kleijn. “Heel mooi werk waaraan ik vanuit mijn nieuwe rol voor de stichting Bloembollenonderzoek volop kan blijven bijdragen.”

De KAVB gaat op zoek naar een nieuwe directeur.