Lees verder
PLUS is opnieuw uitgeroepen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland en pakt hiermee de titel weer terug. Met de hoogste gemiddelde score van 7,26 heeft PLUS in het GfK ‘MVO rapport 2023’* de eerste plaats behaald. Het is voor de achtste keer dat PLUS deze prijs wint. Algemeen directeur Duncan Hoy ontving de prijs uit handen van Milan Peeters van GfK en Peter Garstenveld van Vakmedianet.

Elk jaar beoordelen klanten uit het GfK consumentenpanel Nederlandse supermarktketens op negen duurzame aspecten: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid, eerlijke handel, voedselverspilling, dierenwelzijn en medewerkers. PLUS krijgt van consumenten de hoogste waardering op zes van de negen aspecten, onder andere betrokkenheid bij dierenwelzijn en buurtactiviteiten, het assortiment biologisch en het nemen van milieuvriendelijke maatregelen. De titel Meest Verantwoorde Supermarkt is een erkenning van de klant. Ruim 22.000 consumenten namen deel aan het onderzoek.

Eric Leebeek, commercieel directeur PLUS Retail: “Een prachtig compliment om voor de achtste keer te worden verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Onze klanten waarderen vooral de stappen die we zetten naar een steeds duurzamer assortiment. Maar ook de ondernemers en supermarktmanagers die met de inzet van lokale initiatieven het verschil in de buurt maken. Deze prijs is een prijs voor alle PLUS medewerkers in de winkel, de distributiecentra en het servicekantoor; we doen het samen. Het geeft ons motivatie om ons elke dag in te blijven zetten voor goed eten uit gezonde ketens.”

PLUS houdt van goed eten. Want goed eten verbindt iedereen, elke dag. Het gaat hier zowel om lekker eten als kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Met de producten die in de PLUS schappen liggen, heeft de supermarkt impact tot aan het begin van de keten. Inmiddels komt ruim 60% van het groente en fruit van Nederlandse boeren en telers. En dragen gesneden groenten van het huismerk het On the Way to Planet Proof keurmerk. Sinds 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt standaard biologisch. En toch blijven klanten dezelfde prijs betalen die ze gewend waren. Doordat PLUS het prijsverschil zelf bijlegt, krijgen boeren de meerprijs die bij biologische producten past. Een ander duurzaam voorbeeld is Klaverland Boerenbuiten: een vogelvriendelijke kaas die duurzaam wordt geproduceerd door Friese kaasboeren. PLUS betaalt de boeren een premie bovenop de reguliere melkprijs. Hierdoor kunnen de kaasboeren zich inzetten voor meer biodiversiteit. De koeien en de natuur krijgen de ruimte, met als doel om weidevogels zoals de grutto en de kievit te behouden.

*Bron: GfK – MVO rapport 2023.