Lees verder
Social Impact Investor Oikocredit heeft Dave Smit met ingang van 10 oktober 2022 benoemd tot Director of Impact Investments.

Dave heeft bijna 20 jaar ervaring in impact investing en bracht het grootste deel van zijn carrière door in managementfuncties bij FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank voor ondernemers.

Hij was verantwoordelijk voor schuld- en aandelenportefeuilles in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en heeft ervaring in de focussectoren van Oikocredit: financiële inclusie, hernieuwbare energie en landbouw. 

In zijn rol als Director of Impact Investments zal Dave verantwoordelijk zijn voor het leiden van teams die verantwoordelijk zijn voor Oikocredits wereldwijde portefeuille voor sociale impactinvesteringen. Hij zal toetreden als statutair bestuurder en lid van het Uitvoerend Comité.

Mirjam ‘t Lam, Managing Director bij Oikocredit: “Dave heeft een schat aan kennis en expertise op het gebied van impact investing en is goed bekend met onze focussectoren en regio’s. We kijken er erg naar uit dat hij zich bij Oikocredit en het Executive Committee voegt, wetende dat hij zijn passie en jarenlange ervaring met zich mee zal nemen. Met Dave aan boord kijken we ernaar uit om onze portefeuille te versterken, zodat we een positieve impact kunnen blijven maken in de gemeenschappen met lage inkomens die we bedienen.”