Lees verder
Op de Jongerendag van Agrifirm & Young CRV op donderdag 1 september is Rosanna Pater aangesteld als nieuwe voorzitter van de Jongerenraad van Agrifirm. De 26-jarige bloembollenteler uit Spierdijk (Noord-Holland) volgt daarmee akkerbouwer Lennaert Haanstra op, die deze functie het afgelopen termijn bekleedde. Ze had direct een bijzondere taak op het podium van de Jongerendag: het lanceren van Young Agrifirm, het nieuwe platform voor jonge agri-ondernemers.

Rosanna Pater: “Met Young Agrifirm helpen we komende generaties om zich te ontwikkelen als agri-ondernemer, passend bij hun bedrijf en persoonlijkheid. Ondernemerschap staat centraal in alle activiteiten van Young Agrifirm, want als boer ben je met name ook ondernemer.” 

Rosanna wordt als voorzitter ondersteund door het dagelijks bestuur van de Jongerenraad en de ruim 30 andere jongerenraadsleden. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door vicevoorzitter en varkenshouder Juul van Nieuwenhoven uit Roggel (ook Masterclass spreker op de Jongerendag), melkveehouder Sanne Koopmans uit Oosterwolde, akkerbouwer Henk Jan van der Struik uit Schoonoord, en melkveehouder Iris van Leeuwen uit Heenvliet.