Lees verder
Tijdens de LLTB-ledenraadsvergadering op dinsdag 10 september zijn Susanne Görtz, Theo Coumans en Peter van Dijck benoemd als nieuwe leden van het LLTB-hoofdbestuur. Ze starten 1 november met hun bestuursfunctie.

De vertrouwenscommissie, onder voorzitterschap van Eric Hubers uit Ysselsteyn, heeft het hoofdbestuur van de LLTB de aanbeveling gedaan om Susanne Görtz, Theo Coumans en Peter van Dijck aan de LLTB-ledenraad voor te dragen. Die voordracht heeft de ledenraad unaniem overgenomen.

‘De vertrouwenscommissie is verheugd over de benoeming van de nieuwe hoofdbestuursleden’, zegt Hubers. ‘Het is goed om te zien dat de LLTB-ledenraad de voordracht positief heeft ontvangen en dat zij de voordracht heeft overgenomen. Wij zien de toekomst van de LLTB met Görtz, Coumans en Van Dijck als bestuursleden vol vertrouwen tegemoet.’ In de vertrouwenscommissie zaten twee leden vanuit de ledenraad en twee vanuit het hoofdbestuur. Naast Hubers waren dat Giel van Herten uit Grathem, Thijs Rompelberg uit Eijsden en Léon Faassen uit Belfeld.

De hoofdbestuurders starten 1 november met hun bestuursfunctie en volgen daarmee Jan Veltmans, Pieter van Melick en Mark Tijssen op. Zij nemen afscheid tijdens het LLTB Jaarcongres op donderdag 21 november.

Susanne Görtz van de Fruitboerderij in Baarlo is als jonge ondernemer aangesloten bij de Young Agrofood Professionals. Theo Coumans van Turkey Farm in Ospel is ondervoorzitter van de LLTB-sectorgroep Pluimveehouderij. Voorheen was hij landelijk voorzitter van de kring Kalkoenen van LTO/NOP en wethouder bij de gemeente Nederweert. Peter van Dijck van Maatschap van Dijck-Ewals in Ysselsteyn is vicevoorzitter van de LLTB-regio Noord-Limburg.

V.l.n.r.: Theo Coumans, Susanne Görtz en Peter van Dijck.
V.l.n.r.: Theo Coumans, Susanne Görtz en Peter van Dijck.