Lees verder
In 2019 heeft NCR al een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Vanaf dit moment zullen wij de coöperaties die lid zijn geworden kort voorstellen in een nieuwsbericht. Deze keer vragen we aandacht voor Odin en SURF.

Natuurlijk zijn alle coöperaties die zijn aangesloten bij NCR ook te vinden in het ledenoverzicht. De diversiteit in de ledenachterban is groot, en niet alleen in typen en aantallen leden, sectoren of omvang.

Odin is de grootste biologische foodcoop van Nederland en bestaat sinds 1983. Consumenten kunnen lid worden van de coöperatie en hebben inspraak via de ledenraad. Via een maandelijkse bijdrage krijgen leden voordeel op hun boodschappen. De coöperatie heeft ook ondernemingsleden en kapitaalleden; het aantal leden bedraagt 8.965. Odin producten worden in meer dan 450 verkooppunten door heel Nederland en België verkocht. Odin heeft 23 eigen winkels, een groothandel en een bezorgdienst. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Odin staat voor 100% biologisch en het liefst biodynamisch. De coöperatie is gevestigd in Geldermalsen.

Bij Coöperatie SURF zijn 110 instellingen voor onderwijs en onderzoek aangesloten. “Samen aanjagen van vernieuwing. Dat is onze missie. Al meer dan dertig jaar zijn wij de ICT-samenwerkingsorganisatie van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland. Samen met universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, onderzoeksinstellingen en universitaire medische centra werken wij aan ICT-voorzieningen en -innovaties.”
Coöperatie SURF hanteert een RvC+ model. De coöperatie heeft een ledenraad die bestaat uit 34 leden verdeeld over 6 afdelingen. Coöperatie SURF heeft meer dan 300 medewerkers en is gevestigd in Utrecht.