Lees verder
In de afgelopen periode heeft NCR weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Graag willen wij deze leden aan u voorstellen: Fruitveiling Zuid-Limburg, Natuurrijk Limburg en NVM.

Natuurlijk zijn alle coöperaties die zijn aangesloten bij NCR ook te vinden in het ledenoverzicht. De diversiteit in de ledenachterban is groot, en niet alleen in typen en aantallen leden, sectoren of omvang.

Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg is een coöperatie van fruittelers uit Zuid-Limburg (circa 80 leden). De coöperatie kan voor de leden voorzien in een aantal diensten. Denk hierbij aan het koelen, sorteren en verpakken van het product. Verder neemt de coöperatie ook de verkoop, een stuk distributie en de financiële afhandeling (administratie) voor haar rekening. Het product bestaat voornamelijk uit appels en peren. Verder bestaat er een klein gedeelte uit zacht-, steen- en pitfruit als aardbeien, bessen, bramen, pruimen, zoete en zure kersen.

De coöperatie Natuurrijk Limburg verbindt mensen die geloven dat landbouw en natuur samen veel meer kunnen dan alleen. Zo is coöperatie Natuurrijk Limburg sinds 2016 verantwoordelijk voor de coördinatie van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) in de provincie Limburg. Hierbij werkt ze samen met ruim 1300 agrariërs en particulieren in het streven naar betere resultaten voor de biodiversiteit.

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat sinds 1898 en is eigenaar van een zestal werkmaatschappijen op het gebied van vastgoed. Het verenigingsbureau is gevestigd in Nieuwegein. De NVM is actief in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. Bij de NVM zijn ruim 4300 makelaars en taxateurs aangesloten.