Lees verder
Vanwege de overstap naar een nieuwe baan als directeur/bestuurder bij De Onderwijsconsulenten heeft Yvon van Houdt na vijfenhalf jaar haar werkzaamheden als directeur van MEE NL beëindigd. Bettie Ubels is haar opgevolgd als interim directeur van de coöperatieve vereniging van MEE-organisaties, MEE NL.

Belangrijke projecten en lobbywerk

In haar tijd bij MEE NL heeft Yvon een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van zowel de coöperatie als het team van MEE NL. Er zijn nieuwe projecten opgezet, succesvolle subsidietrajecten geweest en er is veel belangrijk lobbywerk verricht vanuit het belang van de cliënten van MEE. Voorzitter van MEE NL, Irene Thuis: “We kijken terug op een mooie intensieve samenwerking, waarin we veel hebben bereikt. Zo is het mede dankzij Yvon gelukt om gespecialiseerde cliëntondersteuning duurzaam op de kaart te zetten en is er meer aandacht voor het belang van sporten en bewegen voor mensen met een beperking.”

Nieuwe interim directeur

Het bestuur en het team van MEE NL zijn blij met de komst van Bettie, die veel ervaring heeft als bestuurder bij diverse maatschappelijke organisaties. Irene “Haar brede ervaring en frisse kijk op ons werkveld geeft nieuwe energie. Wij hebben er veel vertrouwen in dat we samen duidelijk richting kunnen geven aan de gewenste koers voor MEE NL”.

Bettie zal de functie van directeur MEE NL op interim basis vervullen voor een periode van zes maanden. In deze periode zal zij samen met de bestuurders van de tien regionale MEE-organisaties de nieuw ingezette koers voor landelijke samenwerking afronden.