Lees verder
Het juninummer van Coöperatie is gepubliceerd. Alle artikelen zijn voor de abonnees en NCR-leden met een inlogaccount ook digitaal beschikbaar op dit nieuwe coöperatieplatform. Dat geldt ook voor artikelen in het archief van Coöperatie.

In deze editie onder meer aandacht voor een bijzondere coöperatie: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie dat door bestuursvoorzitter Diana Monissen wordt toegelicht. Kees Blokland, directeur van Agriterra, vertelt hoe Agriterra coöperaties en landbouworganisaties in ontwikkelingslanden professionaliseert. In het rondetafelgesprek staat deze keer de coöperatieve medewerker centraal. Daarnaast het artikel ‘Duurzame beloning coöperatiebestuurders’ over de bijzondere positie van de coöperatiedirectie dat voor elke websitebezoeker beschikbaar is. Andere artikelthema’s zijn coöperatie en franchise, diversiteit in bestuur en toezicht en coöperaties in Vietnam. De column is een bijdrage van Ed Mayo en hij gaat in op de coöperatieve sector in het Verenigd Koninkrijk ten tijde van Brexit. En ook in dit juninummer beantwoorden bestuurders en toezichthouders ‘to the point’ drie vragen over de coöperatieve dialoog in hun eigen coöperatie.

Alle artikelen uit Coöperatie zijn te lezen door bezoekers met een inlogaccount. NCR-leden en abonnees van Coöperaties kunnen een account aanvragen.

Mocht u suggesties hebben voor coöperatieve thema’s die in Coöperatie belicht kunnen worden, NCR hoort het graag!

Omslag Cooöperatie 639
Coöperatie juni 2019