Lees verder
Jan de Boer gaat 23 januari aan de slag als directeur bij Nautilus Organic. Hij volgt hiermee Michael Mackaay op, die de afgelopen anderhalf jaar interim-directeur was bij de in Emmeloord gevestigde biologische telerscoöperatie.

Jan gelooft in het coöperatieve model. “Samen sta je sterk. De leden vormen de bron van de productieketen en dat is een groot goed”, aldus Jan. De roots van de nieuwe directeur liggen in de tuinbouw. Met een vader als kweker van bloemen en groenten was de basis hiervoor snel gelegd. Hij heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan, onder andere bij telersverenigingen en coöperaties, waar hij met name op het bestuurlijke en commerciële vlak actief was.

Jan vertelt verder: “Bio past in de toekomst, als je om je heen kijkt met alle discussies omtrent klimaat, maar zeker ook smaak en authenticiteit, spreekt dit enorm aan. Daarnaast zijn er ook nog de groeidoelstellingen zoals die zijn uitgesproken door LNV voor 2030. Dit vraagt om door te pakken op zowel teelt en afzetbevordering en daar wil ik onderdeel van zijn en mijn bijdrage aan leveren.”

Toekomst
De nieuwe directeur kijkt optimistisch naar de toekomst. “Er is het afgelopen jaar een solide basis gelegd voor de coöperatie. We zullen met elkaar dit verder uitbouwen. Verbinden in de breedste zin van het woord is van groot belang om Nautilus Organic verder op de kaart te zetten als de partner in de voedselketen van prachtige biologische en biodynamische producten.