Lees verder
Met twee nieuwe benoemingen en vier herbenoemingen is het algemeen bestuur van LTO Noord met acht personen weer op volle sterkte. LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: „Ik ben blij dat we met de uitdagingen die op ons afkomen weer een team hebben dat verantwoordelijkheid durft te nemen."

Nieuw toegetreden tot het algemeen bestuur zijn Tineke de Vries (Plantaardige Sectoren) en Bert Zandman (voorzitter regio Oost). Deze aanstellingen waren al eerder bekend gemaakt door LTO Noord. Nu zijn de aanstellingen ook officieel.

Herbenoeming

Herbenoemd in het algemeen bestuur zijn Eric Douma (vicevoorzitter), Fije Visscher (Dierlijke Sectoren) Nico Verduin (bestuurslid regio West) en Trienke Elshof (voorzitter regio Noord). Overigens heeft Elshof aangegeven dat ze dit najaar de bestuurlijke organisatie gaat verlaten voor een bestuursfunctie bij Royal FrieslandCampina. Susan Dijkshoorn volgt in september Anouk Veldscholten op als jongerenadviseur binnen het algemeen bestuur van LTO Noord. Voorzitter Dirk Bruins completeert het bestuur; hij is in 2022 herbenoemd voor drie jaar.

„Als vereniging behartigen we de belangen van vele duizenden boeren en tuinders. Zo’n organisatie vraagt om gemotiveerde bestuurders die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken”, stelt voorzitter Dirk Bruins. „Dat is niet altijd vanzelfsprekend en gemakkelijk. Het geeft daarom vertrouwen dat onze ervaren bestuurders een goed netwerk binnen en buiten de sector hebben en met hun bedrijf als het ware met de poten in de klei staan.”