Lees verder
Op vrijdag 11 februari vindt de online lancering plaats van het nieuwe platform CollectieveKracht. Dit is een nieuw kennisuitwisselingsplatform speciaal voor burgercollectieven. Gratis, onafhankelijk en toegankelijk. Burgercollectieven uit heel Nederland en uit allerlei sectoren komen hier met elkaar in contact. Ook kunnen ze hier hun vragen stellen aan wetenschappers, overheden en financiers.

Wat is Kennisplatform CollectieveKracht?

Kennisplatform CollectieveKracht is een initiatief van de onderzoeksgroep Institutions for Collective Action (Rotterdam School of Management), ondersteund door NWO-UNICA, Stichting DOEN, DuurzaamDoor, Stichting Goeie Grutten en Stichting Erasmus Trustfonds.

Het platform is speciaal ontwikkeld voor burgercollectieven in Nederland, ongeacht in welke sector zij actief zijn. Hun wensen en behoeften staan op het platform centraal. Het platform is ingericht om onderling kennis en ervaring uit te wisselen, uitdagingen te bespreken en elkaar -over de grenzen van de sectoren heen- te ondersteunen. Ook kunnen collectieven via het platform met hun vragen terecht bij geselecteerde wetenschappers, financiers en vertegenwoordigers van (lokale) overheden.

Daarnaast biedt het platform instrumenten waarmee burgercollectieven zelf binnen hun eigen organisatie aan de slag kunnen. Door middel van de zelfscan leer je de uitdagingen en valkuilen beter kennen. CollectieveKracht reikt hen de instrumenten aan waarmee de collectieven zelf aan de slag kunnen, op weg naar een duurzame en veerkrachtige organisatie.

Feestelijke lancering 

De officiële lancering van het platform is live te volgen via een livestream van 13:00 tot 16:00 uur. Er wordt een interactief programma aangeboden met voor ieder wat wils. Ook NCR levert een bijdrage in de vorm van een online cursus over het starten van een coöperatie. Deze wordt gegeven door coöperatie adviseurs Stan Steeghs en Martijn den Ouden.

Meer weten? Kijk dan op www.collectievekracht.eu. Aanmelden voor de officiële online lancering kan via deze link.