Lees verder
Coöperatie Harvest House U.A. en Source.ag werken samen aan technologie en software om nog efficiënter te telen. Afgelopen week hebben alle partijen de commerciële overeenkomst voor deze samenwerking getekend.

Jelte van Kammen, CEO van Harvest House: “De glastuinbouw vervult een sleutelrol om de wereld op een duurzame manier te blijven voeden: het is een efficiënte manier om jaarrond gezonde producten te telen. Dat is de missie van Harvest House: de hele wereld toegang bieden tot gezond, voedzaam en lekker eten, met een minimale impact op het milieu. Innovatie, technologie en het gebruik van data en kunstmatige intelligentie zijn hiervoor noodzakelijk.”  

Daarom werken we samen met Source.ag. Deze Nederlandse Agtech startup ontwikkelt technologie om kunstmatige intelligentie (A.I.) toe te passen in de glastuinbouw. Coöperatie Harvest House en haar telers werken samen met Source.ag om de technologie te ontwikkelen en verbeteren. Deze samenwerking hebben alle partijen onlangs bekrachtigd met het ondertekenen van de officiële commerciële overeenkomst voor het gebruik van de software van Source.ag in onze kassen.  

Over A.I. in de kas 

Met kunstmatige intelligentie (A.I.) in de kas kunnen we de teelt nóg efficiënter maken, zodat de teler een groter oppervlakte teelt tegelijkertijd kan aansturen en we de productie kunnen optimaliseren. Met behulp van AI simuleren algoritmen de ontwikkelingen in het gewas en berekenen wat de optimale teeltstrategie en de uitvoering ervan is. De eerste ontwikkelingen worden al in de kas getest en toegepast.  

Rien Kamman, CEO en mede-oprichter van Source.ag: “Deze intelligente laag om de kas heen kan telers helpen om onder meer sneller bij te sturen bij fouten, meer uit de teelt te halen en telers sneller op te leiden. Wij zien dit als een belangrijke stap om telers te ondersteunen in het optimaliseren van het resultaat.”