Lees verder
Jumbo Groep Holding B.V. mag Agrimarkt B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt op 1 augustus 2019 besloten. De supermarktketen met 6 winkels in het zuidwesten van Nederland is nu nog in handen van coöperatie CZAV.

Op 15 juli jl. maakte CZAV de voorgenomen overname bekend. Jumbo Supermarkten wil een transactie sluiten met coöperatie CZAV over de verkoop van alle aandelen inclusief vastgoedlocaties van de supermarktketen Agrimarkt aan Jumbo. De Agrimarkt winkels die deel uitmaken van de voorgenomen verkoop bevinden zich in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen. In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt zijn momenteel 360 mensen in dienst. Jumbo streeft naar optimaal behoud van de werkgelegenheid en ziet nieuwe kansen voor de medewerkers binnen de Jumbo organisatie. De ondernemingsraden van Agrimarkt, CZAV en Jumbo hebben positief advies gegeven over de plannen.

Strategische overweging
“We hebben met het management van Agrimarkt de afgelopen jaren verschillende strategische opties onderzocht en gekeken hoe we de regionale Agrimarkt formule verder kunnen uitbouwen,” aldus algemeen directeur Antoon van Vugt. Gezien de ontwikkelingen in de supermarktwereld is het voor ons duidelijk dat de Agrimarkt winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule in een retailomgeving waar de focus ligt op het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.” De door CZAV geëxploiteerde AgriSneltank tankstations en de AgriSnellaad laadpunten blijven uitstekend passen in de groeistrategie van CZAV. Deze activiteiten blijft CZAV voortzetten.

CZAV streeft ernaar dé agrarische aan- en verkooporganisatie van Zuid-Nederland te zijn met een grote betrokkenheid bij haar leden. CZAV beschouwt het als één van haar belangrijkste taken haar leden in staat te stellen hun ambities waar te maken door meerwaarde te leveren voor hun bedrijfsrendement.