Lees verder
HSLnet is een coöperatie van de inwoners van Heeze, Leende en Sterksel voor een goed glasvezelnetwerk. Zoals bij veel startups; we hebben een doel, zijn idealistisch en willen betekenisvol zijn. Ook zie je dat deze wensen omzetten naar een goede bedrijfsvoering met een solide bedrijf veel startups niet lukt. HSLnet is dit wél gelukt en in 2023 bestaan we 10 jaar! Hier willen we op terugblikken, maar zeker ook vooruitkijken naar wat onze plannen zijn voor de toekomst.

De fase startup zijn we ontgroeid, onze opstart doelen zijn bijna gehaald, de hele gemeente heeft kans gehad om aan te sluiten bij een kwalitatief goed glasvezelnetwerk én we zien dat er elke maand nog nieuwe abonnees komen die graag gebruik maken van ons aanbod.

Waarom konden wij als startup groeien? Er waren veel inwoners die het als een doel en uitdaging zagen om de hele gemeente van een basisvoorziening als glasvezel te laten profiteren. Dit werd een heel sterk coöperatief gevoel, een bedrijfsvorm die in de vorige eeuw veel werd toegepast. Vooral in Brabant waar men vaak minder kapitaalkrachtig was maar er wel een sterk gemeenschapsgevoel heerste.

Waarom hebben we de 10 jaar gehaald en zijn we nu een gezond bedrijf? Een duidelijke visie (betekenisvol zijn), iedereen mee laten profiteren en veel inwoners die hun kwaliteiten hebben aangeboden om functies binnen het bedrijf in te vullen. Daarnaast willen we vooral betrouwbaar zijn om zo onze doelen te behalen. We hebben bijval gekregen van banken, de gemeenteraad en Simac in de persoon Eric van Schagen. Niet omdat we financieel sterk waren, maar omdat we betrouwbaar waren en men geloofde in waar de gemeenschap mee bezig was.

Daarom willen we 2023 gebruiken om dit te vieren! In onze nieuwsbrieven zullen diverse personen met ons terugblikken op deze periode. Ook gaan we dit jaar verder onderzoeken of ons netwerk gebruikt kan worden om nog meer diensten aan leden aan te bieden én blijft het een open netwerk waar we nog meer providers op willen verwelkomen.