Lees verder
Het maartnummer van Coöperatie is gepubliceerd. Alle artikelen zijn voor abonnees en NCR-leden met een inlogaccount digitaal beschikbaar op het Coöperatieplatform. Ook kunt u hier eerdere artikelen uit de Coöperatie terugvinden.

In deze Coöperatie hebben we aandacht voor de bestuursondersteuner. Een vak apart; je weet veel, je hoort veel, hoe ga je daarmee om? Met drie bestuursondersteuners bespreken we de complexiteit van deze rol. Verder hebben we in dit nummer een beschouwend artikel over ‘Coöperatief Leiderschap’ (deel 2), met als thema ‘Spel en Plezier’. Ook behandelen we de sociale coöperatie gericht op arbeidsparticipatie en hebben we getracht een handvat te formuleren voor de diverse benoemingstermijnen van een bestuurder of toezichthouder van een coöperatie.

De – To the point – vragen zijn dit keer voorgelegd aan vertegenwoordigers van drie coöperaties die in 2019 hebben deelgenomen aan het ledenbetrokkenheidsonderzoek. Wat betekent ledenbetrokkenheid voor deze coöperaties en wat voor inzicht heeft het onderzoek gegeven? De column wordt ingevuld door Ilse Matser, Lector Familiebedrijven bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim. Zij pleit voor meer kennisuitwisseling tussen coöperaties en familiebedrijven.

Alle artikelen uit Coöperatie zijn te lezen door bezoekers met een inlogaccount. NCR-leden en abonnees van Coöperaties kunnen een account aanvragen.

Mocht u suggesties hebben voor coöperatieve thema’s die in Coöperatie belicht kunnen worden, NCR hoort het graag!

Cooperatie nr. 642 - Maart 2020_cover

Klik op de omslag om het magazine te lezen