Lees verder
De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en Koninklijke FruitMasters zullen verregaand samenwerken. Hiermee hebben de leden van de coöperaties ingestemd tijdens hun ledenvergaderingen gehouden op woensdagavond 30 juni. Met de samenwerking versterken beide coöperaties hun positie als grootste fruitcoöperatie van Nederland.

Versterking van marktpositie

De coöperaties zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse fruitsector. Het zijn gelijkgestemde coöperaties die al jaren inspelen op directe afzet met een hoogwaardig aanbod. Gezamenlijk kan de goede positie in de markt verder worden uitgebouwd. Door de samenvoeging ontstaat er een veelzijdig rassenpakket met een optimaal volume waarmee de continuïteit en beschikbaarheid voor partners kan worden gewaarborgd. Tevens is met deze samenwerking een goede landelijke dekking vanuit alle teeltgebieden geborgd.

Samen sterker

De samenwerking krijgt vorm doordat de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg rechtstreeks lid worden van FruitMasters. De vestiging van Fruitveiling Zuid-Limburg in Margaten blijft daarbij een belangrijke rol spelen als servicelocatie voor het koelen en sorteren van fruit in het zuiden van Nederland en voor de Belgische grensstreek. De samenwerking zal aan de start van het nieuwe afzetseizoen van hardfruit zijn voltooid.

Continuïteit voor de Zuid-Limburgse fruitsector

Rien Pijpers, voorzitter Fruitveiling Zuid-Limburg, is verheugd over de plannen: “Van oudsher is Zuid-Limburg een belangrijke fruitregio. De rijke bodem en zuidelijke ligging zorgen voor een hoogwaardig en smaakvol product. Met deze stap waarborgen we de continuïteit van onze leden en fruitteelt in deze regio.”

Perspectief voor de Nederlandse fruitteelt

Kees de Kat, Algemeen Directeur van FruitMasters en Ad Pollux General Manager van Fruitveiling Zuid-Limburg, vullen aan: “Dankzij het complementaire aanbod van beide coöperaties kunnen we een aantrekkelijk, gevarieerd, gezond en duurzaam product aanbieden. Hiermee verstevigen we onze gezamenlijke positie als internationale partner in fruit. Met de expertises van beide coöperaties kunnen we veranderingen in onze organisaties zoals digitalisering, automatisering en verdere verduurzaming versnellen.”

Welkom bij de FruitMasters-familie

Jan Verkooijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FruitMasters: “Namens al onze leden heet ik mijn collega’s uit Limburg van harte welkom bij de FruitMasters-familie. Met deze uitbreiding versterken we de kracht van onze coöperatie. Zo kunnen we blijven doen wat we het liefste doen: consumenten wereldwijd van een mooi en gezond product voorzien. Niet alleen nu maar ook de volgende generatie fruittelers.”