Lees verder
FrieslandCampina herfinanciert een deel van haar kortlopende schulden. De lening met een waarde van 300 miljoen euro is gekoppeld aan een aantal ambitieuze duurzaamheidsdoelen.

De lening heeft een maximale looptijd van drie jaar en voor ieder jaar dat de coöperatie voldoet aan de vastgestelde prestatiedoelstellingen op het gebied van duurzaamheid geeft de ING-bank een korting op de rentemarge.

Duurzaamheid

De prestatiedoelstellingen zijn gekoppeld aan een drietal duurzaamheidsthema: het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in het wereldwijde productie- en transportnetwerk van FrieslandCampina; het verminderen van de broeikasgasuitstoot op de bedrijven van de leden en het vergroten van de traceerbaarheid van de gebruikte grondstoffen. De vastgestelde prestatiedoelstelling sluiten naadloos aan op de duurzaamheidsdoelstelling die FrieslandCampina heeft opgenomen in haar vernieuwde duurzaamheidsprogramma Nourshing a better planet.

Verantwoordelijkheid nemen

“Duurzaamheid is een prioriteit bij FrieslandCampina en we zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen van onze duurzaamheidsprestaties. Wij zijn van mening dat het integreren van duurzaamheidscriteria in elk aspect van onze bedrijfsvoering, van dagelijkse activiteiten tot bedrijfsfinanciering, essentieel is voor het creëren van waarde voor onze stakeholders. We zijn verheugd om met ING samen te werken aan onze allereerste aan duurzaamheid gekoppelde lening”, laat Robert ter Borg, Corporate Director Finance and Reporting FrieslandCampina weten. “Ik ben er trots op dat ING FrieslandCampina een duurzaamheidslening verstrekt die is gerelateerd aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf”, laat Kiran Sanchit, hoofd Food & Agrie EMEA van ING weten in een reactie. „ING is zeer betrokken bij het ondersteunen van bedrijven die zoeken naar een nieuwe balans tussen financieel economische resultaten, transparantie, sociale belangen en het milieu en sturen op een lagere milieu-impact. Deze lening is daar een goed voorbeeld van.”

Jaarrekening

FrieslandCampina maakte vandaag ook bekend dat de Ledenraad van FrieslandCampina de jaarrekening van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. over 2020 heeft vastgesteld. En tegelijkertijd het besluit van het bestuur tot vaststelling van de jaarrekening van Koninklijke FrieslandCampina N.V. over 2020 heeft goedgekeurd.