Lees verder
Namens de Raad van Commissarissen van NPRC kondig ik u met veel genoegen aan dat Femke Brenninkmeijer per 1 juni 2020 formeel in dienst treedt als de nieuwe CEO van de NPRC, de op twee na grootste binnenvaartorganisatie op de Europese wateren. Brenninkmeijer is nu hoofd Energy, Cargo & Offshore bij de Port of Amsterdam. Met de keuze voor Brenninkmeijer kiest de NRPC voor een energieke vrouw die verbreding en verduurzaming nastreeft.

Brenninkmeijer verlaat het Amsterdamse havenbedrijf na een periode van bijna twaalf jaar. Zij gaf met succes leiding aan het huidige commerciële cluster Energy, Cargo en Offshore. Bij het havenbedrijf stond ze garant voor een succesvolle agenda van transitie in grondstoffen, marktverbreding, verduurzaming en diversificatie.

Zij was onder meer een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van Amsterdam als bestemming voor general cargo. Ook gaf zij onder uitdagende omstandigheden leiding aan het energiecluster dat onder druk van klimaatdoelstellingen voor de grootste veranderopgave staat in zijn geschiedenis.

Femke Brenninkmeijer is uitermate geschikt om leiding te geven aan de NPRC. Wij kijken uit naar haar energie, scherpe geest en commerciële intuïtie, waarvoor ze in de Amsterdamse haven geroemd wordt. Juist zij zal straks de NPRC door de moeilijke post-corona periode leiden. En daarbij met visie, kennis en verbindend leiderschap onze prachtige club naar een nieuwe toekomst brengen.

Brenninkmeijer is uiteraard blij met haar aanstelling. ‘Ik kijk ernaar uit om het NPRC-team te gaan leiden en voor de coöperatie aan de slag te mogen gaan. De opgave is er de laatste weken alleen maar uitdagender op geworden.” En ze ziet mogelijkheden voor het verstevigen van de positie van de binnenvaartsector. “Ik zie kansen in markten waar we nu nog geen focus op hebben. En, in bredere zin, tijdens de corona-crisis wordt het wederom duidelijk dat logistiek tot de cruciale beroepen behoort. Dat de samenleving veel afhankelijker van de sector is dan zij zich normaliter beseft. Het huidige besef mag gedurende mijn periode best tot een herwaardering leiden.’

Brenninkmeijer volgt als CEO Stefan Meeusen op. Meeusen zwaait na 10 jaar NPRC af in april van 2020 en start per 18 mei als directeur bij Peterson Inspection & Logistics.