Lees verder
Het juninummer van Coöperatie is gepubliceerd. Alle artikelen zijn voor abonnees en NCR-leden met een inlogaccount digitaal beschikbaar op het Coöperatieplatform. Ook kunt u hier eerdere artikelen uit de Coöperatie terugvinden.

In deze Coöperatie besteden we aandacht aan de coöperatie in coronatijd. Wat zijn uitdagingen en hoe kunnen leden ondersteund worden? Twee coöperaties vertellen hoe zij omgaan met deze crisis. Verder vindt u het derde deel van de reeks ‘Coöperatief Leiderschap’. Deze keer behandelen we de vraag of coöperatief leiderschap het antigif kan zijn tegen het optrekkende individualisme. Ook treft u een artikel over coöperatief natuurbeheer. Dit zijn initiatieven voor natuurbehoud en biodiversiteit, waarvoor subsidies verleend kunnen worden.

De – to the point – vragen zijn dit keer voorgelegd aan vertegenwoordigers van drie coöperaties die in 2019 hebben deelgenomen aan het ledenbetrokkenheidsonderzoek. Wat betekent ledenbetrokkenheid voor deze coöperaties en wat voor inzicht heeft het onderzoek gegeven? De column wordt ingevuld door Herman Pleij, Emeritus hoogleraar Middeleeuwse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Alle artikelen uit Coöperatie zijn te lezen door bezoekers met een inlogaccount. NCR-leden en abonnees van Coöperaties kunnen een account aanvragen.

Mocht u suggesties hebben voor coöperatieve thema’s die in Coöperatie belicht kunnen worden, NCR hoort het graag!

643 - Cover beeld Cooperatie_lr

Klik op de omslag om het magazine te lezen