Lees verder
CZAV viert in 2019 het 90-jarig bestaan van de coöperatie. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 1 februari jl. vond de aftrap plaats van dit jubileumjaar.

De Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A., zoals de volledige naam nu luidt, werd opgericht in 1929. Tot 1994 stond de Z in CZAV voor Zeeuwse. Het huidige CZAV is ontstaan vanuit de samenvoeging van verschillende regionale agrarische coöperaties in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. CZAV streeft ernaar dé agrarische aan- en verkooporganisatie van Zuid-Nederland te zijn met een grote betrokkenheid bij haar leden. CZAV beschouwt het als één van haar belangrijkste taken haar leden in staat te stellen hun ambities waar te maken door meerwaarde te leveren voor hun bedrijfsrendement. Akkerbouw is een belangrijke sector, maar de coöperatie is ook actief voor leden in de fruitteelt, veehouderij en andere plantaardige sectoren.

Op 19 juni organiseert CZAV voor de 20e keer een feestelijke Open Dag in Colijnsplaat. Met rondleidingen, kennissessies en een jongerenprogramma.
Al 90 jaar heeft CZAV als doel om de belangen van de teler te behartigen. Negen decennia van hard werken, scherp blijven op ontwikkelingen in de landbouw en die vertalen naar de persoonlijke bedrijfsvoering van de teler in Zuid-Nederland.