Lees verder
Melkveehouder Dirk Bruins uit Dwingeloo is maandag door de Ledenraad van LTO Noord herbenoemd als voorzitter van de vereniging. Bruins was al drie jaar voorzitter en hij besloot zich weer voor drie jaar kandidaat te stellen.

De Ledenraad van de vereniging was lovend over de voorzitter en de stappen die hij in de afgelopen jaren met de organisatie heeft gezet. De vertrouwenscommissie is erg te spreken over de inzet van Bruins. “Dirk overziet de totale belangenbehartiging en weet hoe de hazen lopen. Die helicopterview is belangrijk”, aldus voorzitter Eric Douma van vertrouwenscommissie. “De komende periode moeten prioriteiten worden gesteld en we denken dat Dirk daar de juiste persoon voor is. Zijn tomeloze energie kan de vereniging goed gebruiken. Er komen grote ontwikkelingen op ons af en dan is van belang om een goede en stabiele voorzitter te hebben. Door zijn ervaring met de politieke lobby in combinatie met de kennis van het vak als boer, weet hij goed in te schatten hoe politieke plannen haalbaar kunnen worden gemaakt voor op het erf. Ook heeft hij de gave om zelf met realistische plannen te komen voor de toekomst van de sector.”

‘Nederig’

Dirk Bruins is blij met het vertrouwen dat hij van de Ledenraad kreeg. “Als het hoogste orgaan van de vereniging positief over je is, maakt je dat nederig. Er komen ontzettend grote ontwikkelingen op de sector af en het is een eer dat ik daarin een steentje mag bijdragen. Helaas heeft door corona het fysieke ledencontact de afgelopen twee jaar op een laag pitje te staan. In mijn nieuwe periode wil ik daarom onze leden weer opzoeken. Het is gezamenlijk onze verantwoordelijkheid om de sector voor te bereiden voor de volgende generaties.”