Lees verder
Tijdens de ledenraadsvergadering van dinsdag 21 september is Bob Schrauwen benoemd tot nieuwe commissaris van Horticoop. Bob vervulde de laatste jaren managersrollen bij internationaal toonaangevende bedrijven als Reebok en Unilever. Omdat hij zeer veel kennis en ervaring heeft op het gebied van financiën, transities en investeringen is Bob een aanwinst voor het nieuwe Horticoop.

Nieuwe koers

Want Horticoop is in transitie. En dit nieuwe Horticoop begint steeds meer vorm te krijgen. Hoewel Horticoop haar deelnemingen en leden als vanouds aan zich wil blijven binden, verandert de coöperatie de komende tijd haar koers. Van een traditionele inkoopcoöperatie worden we een platform voor investering, innovatie en ontwikkeling. Horticoop wordt dus een investeringscoöperatie. En daarbij komt Bobs ervaring op investeringsgebied ontzettend goed van pas.

Voorzitter van Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop Joris Elstgeest is enthousiast over de benoeming van Bob Schrauwen: “Bob staat bekend als positief kritisch, en heeft ontzettend veel kennis en kunde. Met het oog op de veranderingen bij Horticoop is zijn ervaring zeer welkom. Ik verwacht dat Bob onze coöperatie zal helpen om de juiste keuzes te maken tijdens de transformatie en in de periode daarna. We verwelkomen Bob van harte en verheugen ons op een prettige samenwerking.”

Succesvolle realisatie van de nieuwe strategie

Ook Bob Schrauwen zelf is enthousiast over zijn benoeming tot commissaris: “Met mijn kennis en ervaring als bestuurder, investeerder en ondernemer hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de succesvolle realisatie van de nieuwe strategie van Horticoop.” Hoewel Bob geen achtergrond heeft in de tuinbouwsector, is hij er wel mee opgegroeid. Zijn vader was zijn hele werkzame leven bezig met het verbeteren van gewassen en planten. Dat hijzelf nu, via een omweg langs diverse andere bedrijven, bij Horticoop terechtkomt, is dan ook bijzonder voor hem. Bob: “Ik kijk ernaar uit om als commissaris van Horticoop betrokken te zijn bij de voor Nederland zo belangrijke tuinbouwsector.”