Lees verder
ABZ Diervoeding heeft 2019 afgesloten met een ledengroei van 147 nieuwe leden/ afnemers. Hierdoor steeg het ledenaantal van de coöperatie naar 1.862 leden/ afnemers.

Zeven jaar groei op een rij

ABZ Diervoeding startte als nieuwe landelijke mengvoedercoöperatie 1 januari 2013 met 1.282 leden. In dat jaar werd een mengvoederafzet gerealiseerd van 531.982 mengvoeders en een totale afzet diervoeders (mengvoeders, ruwvoeders en losse mengvoedergrondstoffen) van 574.326 ton. Het jaar 2019 werd afgesloten met 1.862 leden en een mengvoederafzet van 604.128 ton en een totale diervoederafzet van 697.390 ton.

 100-jarig jubileum

In september 2019 vierde ABZ Diervoeding haar 100-jarige bestaan. In zes avonden werden ruim 800 klanten verwelkomd die een kijkje kwamen nemen bij de fabriek en het recent verbouwde centrale kantoor in Nijkerk. Het kantoor werd na 27 jaar voorzien van een extra bouwlaag met vergaderfaciliteiten en werd volledig gerenoveerd. De dagelijkse aansturing van de fabrieken, het klanten-orderproces en de expeditie in eigen beheer vindt plaats in de vier regio’s bij de fabrieken in Noord, Oost, Midden en Zuid Nederland. Het kantoor in Nijkerk wordt naast de dagelijkse operatie voor Midden Nederland ook ingezet voor de zaken die centraal georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld de inkoop van grondstoffen.

 Specialist in maatwerkvoeders

ABZ Diervoeding heeft zich ontwikkeld tot specialist in maatwerkvoeders en bijbehorend advies. Een aanpak die succesvol is, gezien de stevige groei in leden/ afnemers. In deze aanpak is het vertrekpunt de behoefte van de dieren en de bedrijfseconomische uitgangspunten van de aangesloten veehouders. De voeders die door ABZ Diervoeding worden geadviseerd op de veehouderijbedrijven zijn veelal maatwerkvoeders die ingezet worden naast droge en natte grondstoffen en hoogwaardige reststromen uit de voedingsmiddelen industrie.

Het beste dichtbij

ABZ Diervoeding heeft fabrieken en kantoren in de belangrijkste veehouderijregio’s van Nederland. Dit, in combinatie met de expeditie in volledig eigen beheer, zorgt ervoor dat het streven naar de beste kwaliteit voeders in combinatie met dichtbij dier en veehouder staan, elke dag door onze betrokken medewerkers waar wordt gemaakt.