Lees verder
Dit jaar staat ABZ Diervoeding stil bij het 100-jarig bestaan van de coöperatie. De officiële oprichtingsdatum die wordt gehanteerd is 1 september. In 1919 werd in Nijkerk de coöperatieve landbouwvereniging Nijkerk en omstreken opgericht.

100 jaar geleden werden in Nederland door veehouders verschillende coöperaties opgericht. Voor elk facet van het veehouderijbedrijf wat in gezamenlijkheid beter uitgevoerd kan worden dan alleen werden samenwerkingsverbanden gestart. ABZ Diervoeding is ontstaan vanuit verschillende fusies van coöperaties die opgericht zijn voor het inkopen van diervoedergrondstoffen om deze na een eventuele bewerking door te leveren aan de veehouderijbedrijven. De naam ABZ is afkomstig van de laatste fusie: de coöperatie is op 1 januari 2013 ontstaan door de fusie van de coöperaties Arkervaart-Twente uit Nijkerk en Brameco∙Zon uit Eindhoven.

In september viert ABZ Diervoeding op verschillende momenten het jubileum met leden, medewerkers, commissarissen, ledenraadsleden en relaties.