NCR Publicaties

Het NCR Jaarverslag 2018 geeft een beeld van de activiteiten en het netwerk van NCR, de leden, het bestuur en de organisatie in 2018. De NCR Jaarverslagen 2017 en 2016 zijn ook nog beschikbaar.

Het NCR Ledenboek 2018 werd op De Nationale Coöperatiedag 2018 gepresenteerd, het bevat een overzicht van leden van NCR.

De NCR-uitgave Coöperatie verschijnt vier keer per jaar en biedt bestuurders, managers en toezichthouders van coöperaties achtergrondinformatie en analyses. Coöperatie wil ook informeren en inspireren en het coöperatieve debat faciliteren.

De NCR Code voor coöperatieve ondernemingen verscheen in 2015 en ondersteunt coöperaties in good governance: professioneel bestuur, kritisch toezicht en werkelijke ledenbetrokkenheid.

De digitale NCR Nieuwsbrief voor leden en andere geïnteresseerden biedt een overzicht van relevant nieuws voor en over coöperaties en NCR-leden. U kunt zich aanmelden via info@cooperatie.nl.

Het Handboek Coöperatie gaat aan de hand van acht thema’s dieper in op coöperatief ondernemen.

De brochure 'De coöperatieve bestuursmodellen in een notendop' belicht het Basismodel, het RvC+ model, het Zandlopermodel én het Monistisch bestuursmodel. Kijk ook naar de animaties van de coöperatieve bestuursmodellen (NCR YouTubekanaal)!

Onze thematische publicaties zijn vaak gericht op specifieke doelgroepen. Zo laat Coöperatief ondernemen, van jou, voor jou jongeren op hbo-instellingen en universiteiten kennis maken met de coöperatieve ondernemingsvorm. De publicatie Nederlandse land- en tuinbouwcoöperaties in Europees perspectief verscheen in 2013 en is gebaseerd op de Europese studie Support for Farmers' Cooperatives (SFC).

De korte film Het coöperatieve landschap in Nederland schetst een beeld van het belang van coöperaties in én voor Nederland; de video staat ook op het NCR YouTubekanaal.