NCR is de vereniging van en voor coöperaties. Leden van NCR krijgen toegang tot het kenniscentrum en (online) platform. Hiernaast versterken zij samen de lobby en belangenbehartiging van de coöperatieve sector. Op de ledenpagina vindt u alle aangesloten coöperaties.

Ledenvoordeel

  • Exclusieve diensten en opleidingen. Een aantal van deze diensten is collectief en voor alle leden vrij toegankelijk. Het gaat hierbij om bijeenkomsten, onderzoeksresultaten, zelfevaluaties en het vakblad Coöperatie.
  • Advies op maat bij specifieke coöperatievraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden bij de invoering van een nieuwe bestuursstructuur, het versterken van ledenbetrokkenheid of het ontwikkelen van nieuwe vormen van ledenfinanciering. Deze diensten worden tegen een ledentarief van € 125 per uur aangeboden.
  • Exclusieve toegang tot verdiepende kennis over coöperatief ondernemen, die voortkomt uit onderzoek en ervaringen in het veld. Deze informatie is toegankelijk via dit online platform. Vanaf volgend jaar kunnen leden ook samenwerken en kennis uitwisselen via de online ledencommunity.

Wilt u eerst kennismaken? Informeer dan naar de mogelijkheden van het aspirant-lidmaatschap.

Contributie

De contributie wordt jaarlijks door de leden vastgesteld. Als basis geldt dat de contributie is gestaffeld en gerelateerd aan de geconsolideerde loonsom van de coöperatie en haar ondernemingen. Voor dienstverleners geldt dat deze is gerelateerd aan de omzet. De minimumcontributie voor het jaar 2022 bedraagt € 536. Zodra u het aanvraagformulier heeft ingediend, kan de contributie worden vastgesteld. Vervolgens kunt u beslissen of u zich aansluit bij NCR.

U kunt hier de statuten van NCR bekijken.