Lees verder

Royal Cosun is een toonaangevende, agrarische coöperatie. Sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot plantaardige grondstoffen en producten voor iedere dag.

Het is onze missie om op een transparante en circulaire manier de volle potentie van planten te ontsluiten en om te zetten in waardevolle, plantaardige oplossingen. Onze visie The Plant Positive Way vindt haar basis in het fundament van bijna 125 jaar Cosun historie in succesvolle verwaarding van akkerbouwgewassen als suikerbieten, cichorei en aardappelen in een divers portfolio van producten met toegevoegde waarde. We ontwikkelen voeding, voedingsingrediënten, diervoeding, biobased ingrediënten en groene energie.

We werken samen met duizenden telers, die zowel leverancier als lid zijn van de coöperatie, in Europa, Azië en Noord-Amerika. En met onze meer dan 4.000 medewerkers. De businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ zijn onderdeel van Cosun. Gezamenlijk realiseerden we in 2021 een jaaromzet van ruim 2,3 miljard euro.

Coöperatie Koninklijke Cosun U.A.

Bestuursmodel

Basismodel

Sector

Agrarisch

Soort leden

Agrarische ondernemers

Aantal leden

8.280

Aantal medewerkers

3.744 FTE

Ledenraad

Ja, 62 leden

Jongerenorgaan

Ja, 15 leden

Laatst bijgewerkt op 21 juli 2022