Lees verder

De Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners willen we bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Daarom zetten we ons in voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen.

Bijna 125 jaar geleden bundelden inventieve boeren hun krachten. Samen werkten ze aan structurele oplossingen voor de uitdagingen destijds. Zo ontstond een coöperatie als bank, zonder aandeelhouders maar met leden. Leden die nog altijd zorgen voor verankering van onze bank in de samenleving.

We zijn gestart in Nederland maar inmiddels met ruim 43.000 medewerkers (FTE) actief in 38 landen. Wereldwijd focussen wij ons op klanten in de Food & Agri sector. In Nederland bedienen we particuliere en zakelijke klanten met een breed assortiment aan financiële producten.  Onze groep bestaat verder uit BPD, Obvion en DLL. Via deze dochters bieden wij onze klanten respectievelijk woon- en leaseoplossingen aan.

Het gaat ons om wat er in de samenleving speelt. Hoe we onze gezamenlijke leefwereld kunnen versterken en toekomstbestendig kunnen maken. Zodat mensen de keuzes kunnen maken die voor hen belangrijk zijn. Nu én in de toekomst. Dat is waar onze missie ‘Growing a Better World Together’ voor staat. Het verduurzamen van de manier waarop we leven, werken en voedsel produceren is de uitdaging van vandaag. Daarom richten we ons op drie grote wereldwijde transities: de voedseltransitie, inclusiviteit en de energietransitie. Daar besteden we extra aandacht en geld aan.

Vanuit onze coöperatieve mentaliteit werken we samen aan oplossingen waar iedereen beter van wordt. Goed voor onze klanten, de samenleving én de wereld om ons heen. We denken en helpen mee vanuit onze kennis van zaken. Dichtbij en digitaal. Ook benutten we ons netwerk zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar beter maken. Daarnaast blijven we ons financiële aanbod ontwikkelen zodat we daarmee oplossingen voor de uitdagingen van nu kunnen financieren. En waar deze te groot zijn om alleen aan te pakken, slaan we de handen ineen met klanten, partners, overheden en andere partijen. Daarnaast investeren we in Nederland jaarlijks een deel van onze winst in de lokale gemeenschap voor een betere leefomgeving. Onze leden bepalen waar dit ‘coöperatief dividend’ naartoe gaat.

Coöperatieve Rabobank U.A.

Bestuursmodel

RvC+ model

Sector

Financiële dienstverlening

Omzet

€ 13 miljard

Soort leden

Multistakeholder

Aantal leden

2,1 miljoen

Aantal medewerkers

43.272 FTE

Ledenraad

Ja

Jongerenorgaan

Ja

Laatst bijgewerkt op 20 mei 2021