Lees verder

Coöperatie PLUS U.A. is een zelfstandige cooperatie. Begin 2022 ontstaan door het samengaan van ondernemerscooperatie Sperwer U.A. en Coop Nederland U.A.. De leden van de coöperatie zijn zelfstandig supermarktondernemers en consumenten. Zij werken samen met als doel een duurzame bedrijfsvoering te realiseren, PLUS nog krachtiger te maken en zo meer voordelen te realiseren. De coöperatie is de enige aandeelhouder van PLUS Holding B.V.

PLUS als organisatie

PLUS loopt met ruim 550 supermarkten voorop in de ontwikkelingen rondom goed eten. Samen zorgen we voor goed eten, de buurt en voor elkaar. Hierin onderscheidt PLUS zich van andere supermarkten. We zijn groot genoeg om het verschil te maken, en klein genoeg om flexibel te zijn. Onze lokale supermarktondernemers en supermarktmanagers spelen hierbij een belangrijke rol – met hun persoonlijke service en betrokkenheid zijn zij verbonden met de buurt.

Onze missie

Een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat en waarin de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag.

Succesvol en maatschappelijk verantwoord

De PLUS formule valt regelmatig in de prijzen, omdat klanten onze formule waarderen. In 2021 kwam PLUS in het GfK Zomerrapport als beste landelijke supermarkt van Nederland uit de bus. Tijdens het later dat jaar volgende kerstrapport stond PLUS in de top-3, wat laat zien dat klanten onze formule structureel waarderen.
Ook mochten we al zeven keer de titel Meest Verantwoorde Supermarkt in ontvangst nemen. Een mooie bekroning van alle inspanningen op dit gebied. Zo stapten we voor het huismerkzuivel over op uitsluitend biologische producten en droegen we in 2021 met 1,7 miljoen dollar de hoogste Fairtrade-premie van alle supermarkten in Nederland af.
Ook is PLUS vele jaren uitgeroepen Beste Wijnsupermarkt. En onze unieke online propositie is bekroond met de prijs voor Beste Webshop Supermarkt.

Coöperatie PLUS U.A.

Bestuursmodel

Zandlopermodel

Sector

Retail

Soort leden

Multistakeholder

Aantal leden

450

Aantal medewerkers

5.500 FTE

Ledenraad

Nee

Jongerenorgaan

Nee

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2023